China manufacturer Hgb Series Valve Manual Device Adopts Worm Gearbox and Worm Drive supplier

Product Description

Description

HGB series valve manual device adopts worm gear and worm drive pair.and high performance needle roller bearing is installed at both ends of the worm, with compact structure. At the same time, the requirement of thrust in the process of positive inversion is ensured, Large torque, high mechanical efficiency, small size, easy operation and reliable self locking.
 

Main Product features:

1.Precision casting aluminum alloy box

2.Specifications are optional.

3.Reliable thrust roller bearing

4.High strength steel input shaft with protection.

5.Stroke:0-90°(±5° degrees adjustable)

6.Built in grease to improve service life.

7.Adjustable mechanical limit.

8.Good seal

Connect With Valve

HGB series valve worm gear box and valve connection using flange connection mode, connection flange size conforms to EN ISO 5210 or DIN 3210 requirements, can also be customized according to customer requirements.

 

Model Connect With Ball Valve Connect With Butterfly Valve
HGB-01 DN25-40 DN50-100
HGB-02 DN50-65 DN125-DN150
HGB-03 DN80-100 DN200-250
HGB-04 DN125-150 DN300-DN350

1. Question:What is your main products?

   Answer:Our main products are Pneumatic Actuators, Electric Actuators, Actuated Valves And Valve actuators Accessories..
 

2. Question:Are you a trader or manufacturer ?

   Answer: We are the pneumatic actuators and electric actuators manufacturer , we have ability to do the customization products with experienced team, And we have own factory and production line.
 

3. Question:How do your make the quality guarantee for actuators?

   Answer:We have our own quality control system for incoming and outgoing of the materials, every product will be under controlled and tested before delivery to our customer , and we also provide 18 months guarantee ,beside we provide technical supporting .

4.  Question:When can I receive the Price of valve actuators ?

   Answer:We will give the Quotation Within 24 hours after we get your inquiry .Or Your can call or message us if it’s quite urgently.
 

5. Question:How to order our pneumatic actuators and electric actuators ?

   Answer:Please send us your inquiry by Email, , etc. we need to know the following informations before giving the formal Quotation.
1) Product information in details, Quantity, Other requirements
2) Delivery time required
 

6. Question:How can I get a sample to check your quality?

   Answer:Contact with our sales expert to arrange the sample delivery. Please send us the details of the sample before placing the order.
 

7. Question:Shall we pay the sample cost and transportation cost ?

   Answer:We will provide the sample by free of charge. Your will bear the freight cost.
 

8. Question:How long to prepare the sample ?

   Answer:Most of our products are under regular production and some of them we keep in stocks.
 

9. Question:How to delivery the sample to our place?

   Answer:Your can provide your forwarders contacts if any, or we will arrange it for you.
 

10. Question:What about the delivery date if we place the formal order ?

   Answer:Usually it takes 15~20days on the production .We know that on-time delivery is very crucial to our customers to meet dead-lines.
We monitor and expedite our supply chain to ensure that we delivery our products to our customers on-time all the time.

Application: Motor
Function: Change Drive Direction, Speed Changing
Layout: Coaxial
Hardness: Soft Tooth Surface
Installation: Torque Arm Type
Step: Double-Step
Samples:
US$ 50/Piece
1 Piece(Min.Order)

|
Request Sample

Customization:
Available

|

Customized Request

gearbox

What is a Gearbox and How Does It Work?

A gearbox is a mechanical device that transmits power and changes the speed or torque of a rotating input shaft to a different output shaft. It is commonly used in various machines and equipment to control the speed and direction of motion.

Here’s how a gearbox works:

  1. Input Shaft: The gearbox receives rotational energy from an input shaft connected to a power source, such as an electric motor or an engine.
  2. Gears: Inside the gearbox are a set of gears with different sizes. These gears mesh with each other, and their arrangement determines the gear ratio, which defines how many revolutions the output shaft will make for a given rotation of the input shaft.
  3. Output Shaft: The output shaft is connected to the machinery or equipment that needs to be powered. As the gears rotate, the motion and power are transmitted from the input shaft to the output shaft.
  4. Gear Ratio: By selecting different gear combinations, the gearbox can change the speed and torque of the output shaft. A higher gear ratio results in higher torque and lower speed, while a lower gear ratio provides higher speed and lower torque.

Gearboxes play a crucial role in various applications, including automobiles, industrial machinery, robotics, and more, enabling efficient power transmission and speed control.

China manufacturer Hgb Series Valve Manual Device Adopts Worm Gearbox and Worm Drive   supplier China manufacturer Hgb Series Valve Manual Device Adopts Worm Gearbox and Worm Drive   supplier
editor by CX 2023-12-08

gear boxes

As one of leading gear boxes manufacturers, suppliers and exporters of products, We offer gear boxes and many other products.

Please contact us for details.

Mail:[email protected]

Manufacturer supplier exporter of gear boxes

Recent Posts